Coronavaccin voor ongedocumenteerden

In januari maakte het RIVM bekend dat ook mensen die illegaal in Nederland zijn in aanmerking komen voor het coronavaccin. Sindsdien slaat de verwarring toe. De GGD-regio’s wachten op richtlijnen van het RIVM en het ministerie. De minister vindt dat elke GGD-regio zelf een beleid kan maken voor deze groep.

Update 21 juni: Ongedocumenteerden zijn de komende tijd welkom op GGD locaties in diverse delen van het land.  Kijk voor een overzicht op deze lijst van Stichting LOS. We gaan er van uit dat deze lijst regelmatig bijgewerkt wordt. Bij vragen kun je het beste bellen met de GGD in je eigen regio.

Let op: in sommige regio’s kunnen ongedocumenteerden terecht op een beperkt aantal dagen.

Er was eerst sprake van dat ongedocumenteerden het Janssen vaccin krijgen omdat daarmee één vaccinatie voldoende is, maar mogelijk wordt nu toch Pfeizer of Moderna gebruikt waarvoor twee vaccinaties nodig zijn.

Het is ook belangrijk te weten dat een vaccinatie voor een ongedocumenteerde geen risico geeft om opgepakt te worden. Gegevens mogen niet worden doorgespeeld. Als een ongedocumenteerde geen BSN-nummer heeft of het niet wil gebruiken, maakt de GGD een fictief BSN-nummer aan dat niet aan de persoon gelinkt wordt.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world